Blogi

1
3 vinkkiä nopeampaan saatavien kotiuttamiseen

Yrityksen talous riippuu olennaisesti siitä, miten nopeasti se pystyy kotiuttamaan saatavansa. Jos saatavien kotiuttaminen kestää pitkään, yritys joutuu rahoittamaan toimintaansa muulla tavoin ja tekemään uudelleenjärjestelyjä omassa taloudenhoidossaan.

Lue lisää
1
4 syytä yrityksen rahankierron hidastumiseen

Rahankierto on kriittinen tekijä yrityksen menestykselle. Mitä nopeampaa rahankierto on, sitä vähemmän yrityksen tarvitsee ponnistella käyttöpääoman ja tätä kautta toimintansa pyörittämisen suhteen.

Lue lisää
1
Forever Kuntoklubin valinta Visma PPG:n automatisoitu laskutuspalvelu

Kuntoilualalla asiakas odottaa valinnanvaraa jäsenyyksistä, lisäpalveluista ja mukautuvista maksutavoista. Forever Kuntoklubi löysi kasvavaan myyntilaskujen määrään ratkaisun automatisoidusta laskutuksesta.

Lue lisää
1
Blogi: Ratkaisija toimiston puolella – automatisoitu laskutus tehostaa urheiluseuran taloutta

Urheiluseuran resurssit tulee saada niin “pelikentällä” kuin toimistossa olennaisten asioiden tekemiseen. Automatisoidun laskutuspalvelun ja sähköisen taloushallinnon avulla seuran taloutta on helpompi suunnitella pitkäjänteisesti.

Lue lisää
1
Blogi: Mitä voimme oppia Susijengiltä?

Susijengin menestys koripallon EM –kisoissa on ollut sanalla sanoen ihailtavaa. Joukkue on pystynyt voittamaan altavastaajan asemassa maailman kovimpia korismaita. Olen aina uskonut siihen, että yrityselämällä ja joukkueurheilulla on yhtäläisyyksiä.

Lue lisää
1
Blogi: Veloituksettomat maksumuistutukset yritykselle

Maksavatko asiakkaat laskunsa maksuehtojen mukaisesti? Visma PPG huolehtii maksumuistutuksien lähetyksistä ilman yrityksellesi aiheutuvia kustannuksia.

Lue lisää
1
Blogi: Punnittua tietoa trattaperinnästä – keino nopeampaan yrityssaatavien kotiuttamiseen

Trattaperintä nopeuttaa tutkitusti velan maksamista etenkin pienemmissä liikesaatavissa. Velallisen ei kannata jättää julkisuusuhkaista maksukehotusta huomiotta, sillä merkintä maksuvaikeuksista vaikeuttaa yrityksen toimintaa.

Lue lisää
1
Blogi: Verkkolaskutuksen hyödyt ovat kiistattomat

Kenelläkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta postin jakelu ongelmat, joista on kirjoitettu useissa eri medioissa viime aikoina. Katoavista tai myöhässä perille tulevista laskuista on tullut toistuva riesa yrityksille.

Lue lisää
1
Blogi: Yrittäjä - oletko hoitanut omat asiasi ajantasalle?

Yrittäjän arki on aina hektistä. Nytkin lomien lähestyessä arkea pyöritetään vauhdilla ja samalla rästitöitä painetaan ennen lomia, että pöytä saadaan puhtaaksi ja lomalle on mukavampi lähteä. Yrittäjät luonnollisesti suuntaavat voimavaransa yrityksen asioiden hoitamiseen.

Lue lisää
1
Blogi: TEHOTON LASKUTUSPROSESSI - "Ei makseta vielä, ne kyllä odottaa."

Pk-yrittäjillä on usein vakioasiakaskunnassaan yrityksiä, jotka eivät maksa laskuja eräpäivinä. Nämä asiakkaat myös tietävät yritysten toimintatavat ja hyödyntävät velkojan pitkämielisyyttä maksamalla tarkoituksella myöhässä – ilman korkoja ja kuluja.

Lue lisää
1
Blogi: Laskulla myynti - Yrittäjän riskit ja pelisäännöt

Yrityksillä on nykypäivänä koko ajan kasvavassa määrin erilaisia riskejä. Yrittäjän tulisi nämä riskit hallita sekä pystyä ennakoimaan tulevaisuudessa mahdollisesti häämöttävät haasteet.

Lue lisää
1
Blogi: Maksumuistutuksen lähettämistä tai saamista on turha pelätä

Eräpäivä on lipunut ohi, eikä asiakkaan maksua kuuluu. On aika lähettää maksumuistutus. Asialliset huomautuskäytännöt ovat hyvä tapa täsmällisesti toimivien asiakassuhteiden ylläpitoon. Tarvittaessa maksumuistutus on myös lähtöpiste muille perintätoimenpiteille.

Lue lisää
1
Blogi: Koko laskutusprosessi samasta osoitteesta – lähetyksestä lakiasioihin

Laskutus on kokonaisuus, jonka kaikkia tekijöitä yrittäjä ei välttämättä edes tule ajatelleeksi. Tehokkaaseen prosessiin kuuluvat esimerkiksi suunnitelmallinen maksuvalvonta ja mahdolliset perintä- ja lakipalvelut. Kun kaikki osa-alueet hoituvat yhden toimijan kautta, syntyy yrittäjälle kustannussäästöjen lisäksi mielenrauhaa.

Lue lisää
1
Blogi: Perintäyhtiön käyttäminen maksuvalvonnassa

Laskutuksen ja maksuvalvonnan ulkoistamisen hyödyt on helposti mitattavissa niin resurssisäästönä kuin lyhentyneinä maksuaikoina. Käytännön yleistymisen myötä asiakkaat ovat entistä tottuneempia saamaan laskunsa perintäyhtiön lähettämänä.

Lue lisää
1
Blogi: Oletko opettanut asiakkaasi maksamaan laskunsa myöhässä?

Kuinka tarkkaan olet pohtinut yrityksesi laskutusprosessia? Digitalisaatio muuttaa kovaa vauhtia laskutuksen prosesseja ja pakottaa yritykset miettimään niiden automatisointia. Myyntilaskutuksen tehokkuus korostuu sitä mukaa, mitä enemmän yrityksellä on laskuja seurattavana tai mitä suuremmista laskun pääomista on kysymys.

Lue lisää
1
Blogi: Työsopimuslain muutokset

Työsopimuslakiin tuli useampia muutoksia vuoden 2017 alussa. Näistä työnantajan kannalta olennaisimpia lienevät muutokset määräaikaisten työsopimusten käyttämiseen, irtisanotun työntekijän takaisinottovelvollisuuteen sekä työsuhteessa sovellettavaan koeaikaan.

Lue lisää
1
Blogi: PERINTÄALA JAKAUTUU ASIAKKAAN KANNALTA KAKSIIN KÄYTÄNTÖIHIN

Yksi viime viikon suurimmista talousuutisista on ollut Intrum Justitian ja Lindorffin yhdistymisestä tehty aiesopimus. Oma arvioni uusimpien lukujen perusteella on, että fuusion myötä yhdellä globaalilla toimijalla saattaa olla hallussaan jopa neljä viidennestä suomalaisesta perintäalasta.

Lue lisää